Kees Bos(ch) (Delft, 1952) is een Nederlandse schrijver.
Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij Nederlands. Echter, met deze studie is hij gestopt nadat hij bij het cabaretfestival Cameretten in 1974 in de prijzen viel. Kees werd winnaar van de persoonlijkheidsprijs. De groep ‘cabaret Kwartoverelf’, waarvan hij deel uitmaakte, werd tweede ( publieks- en juryprijs). In 1976 sleepte hij nog twee eerste prijzen in de wacht.
In het verlengde van het cabaretierschap werd Bos ook gevraagd om af en toe een column te schrijven. Dat voelde goed en smaakte naar meer.
In 2013 verscheen ‘Glossy De Bos’, een 64 pagina’s groot visitekaartje. Het idee om ook aan een boek te beginnen ontstond niet lang daarna. In mei 2018 rolde het eerste boek van de persen ‘Mensen Die Ik Heb Gekend Maar Die Er Nu Niet Meer Zijn’.
In het boek staan geen biografieën van overleden personen, maar belicht Kees juist die momenten waar hij de hoofdpersoon van dichtbij meemaakte. Dat kunnen bekende Nederlanders zijn uit zijn cabarettijd, maar ook onbekende Nederlanders. Met name de verhalen die hij optekende in de tijd dat hij werkzaam was in de gezondheidszorg zijn hilarisch.
Uiteraard wordt het boek nog leuker in aanwezigheid van de schrijver zelf, want Kees vertelt graag over zaken die met het boek te maken hebben. Hij ziet het boek meer als kapstok om het over van alles en nog wat te kunnen hebben, uiteraard met veel ruimte voor interactie.
meer informatie is te vinden op de website van Kees Bos
Kabaret Kwartoverelf
In 1978 gingen Jos Brink en Frank Sanders aan de slag met het repertoire van Annie M.G. Schmidt. Zij brachten als ‘kabaret Tekstpierement’ eind 1978 een productie op de planken onder de titel ‘Van Wie Zou Dat Nou Zijn?’
Dit programma werd niet toegejuicht door Annie M.G. zelf. Zij was op dat moment druk bezig met een soortgelijk programma: ‘Alle Laatjes Open’.
Wij zagen daarin als ‘Kwartoverelf’ een directe aanleiding om Brink en Sanders op een koekje van eigen deeg te trakteren en reageerden hier weer op met een avondvullend programma dat we ‘Het Beste Van Kabaret Tekstpierement’ noemden.
Voor dit programma moesten wij onze groep uitbreiden. Onder andere met een cabaretière die de rol van Lucie de Lange voor haar rekening kon nemen. Dat werd Petra Hisgen (zie foto)